søndag den 4. maj 2014

hygge fredag

Foccacia
4 dl lunken vand
1 ½ tsk salt
ca. 20 g gær
250 g durummel
300 g hvedemel
ca. ½ dl olivenolie
krydderurter efter smag
fx friske kviste rosmarin, timian, oregano
man kan også putte 1 lille dåse tomatpure i dejen og lidt oliven, eller soltørrede tomater
 Fremgangsmåde 
Rør vand og gær sammen til gæren er opløst
tilsæt durummelet og rør rundt
(jeg bruger en røremaskine)
tilsæt hvedemelet og rør dejen grundigt i 5-10 min.
fordel dejen i en bradepande uden bagepapir tryk krydderurterne ned i dejen og lad den hæve på køl 6-7 timer, gerne natten over
hvis det skal gå hurtigere kan du lade den hæve ved stuetemperatur i ca. 3 timer
efter hævning hældes lidt olie og salt udover dejen og den bages i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 25 min.
når den er færdig bagt kan resten af olien hældes over
for at man får en mere blød krumme
Silas har fundet på en rigtig god ny leg.. pluk hovederne af alle tulipanerne i haven...
Så må man jo være lidt kreativ med de flotte rester der overlevede at blive plukket, kastet og trampet på..
Lidt selvforkælelse midt i lektie vrimlen.
min nye yndlings frokost bestående af:
mørkt landbrød
castellos blue ost eller brie hvis man ikke kan lide skimmeloste..
parmaskinke øverst
put det en tur i ovnen på 200 grader i ca 5-10 min
top med lidt salat og vula = super yndlings frokost

Ingen kommentarer:

Send en kommentar